X (Twitter)

Hoe Verwijder Je een X (Twitter) Account

·@toegelicht

Je X-account verwijder je door het te deactiveren. Na 30 dagen zonder inloggen wordt het permanent gewist. Ontdek hoe het werkt en hoe je eerst je gegevens bewaart.

Wil je stoppen met X (voorheen Twitter)? Je account verwijder je door het eerst te deactiveren. In deze tutorial laat ik je zien hoe dat werkt en waar je op moet letten. Bekijk de video hierboven voor de volledige uitleg met beeld.

Eerst je gegevens downloaden

Voordat je je account verwijdert, is het slim om een archief van je gegevens te downloaden. Zo bewaar je je tweets, foto's en berichten. Dat doe je via Instellingen en privacy onder je account, bij de optie om een archief van je gegevens te downloaden.

Je X-account deactiveren

  1. Tik op Meer in het menu.
  2. Ga naar Instellingen en privacy.
  3. Open Je account.
  4. Kies Je account deactiveren.
  5. Lees de informatie, tik op Deactiveren, voer je wachtwoord in en bevestig.

Wat gebeurt er daarna?

Na het deactiveren zijn je weergavenaam, gebruikersnaam en openbare profiel niet meer zichtbaar. Je account blijft 30 dagen in de wacht staan. Log je binnen die 30 dagen weer in, dan wordt je account heractiveerd. Doe je dat niet, dan wordt het na 30 dagen definitief verwijderd. Dit werkt hetzelfde op de computer en op de telefoon.

Bekijk de video hierboven voor een volledige uitleg met beeld.

Zo verwijder je je X-account. Heb je nog vragen? Laat het weten in de reacties onder de video.